Jauns gads — jauna ražotne un tirgotava

- 31.Janvāris, 2018
Laikrakstā

Igaunijā, braucot Pērnavas virzienā pa šoseju Rīga – Tallina, netālu no Pērnavas jau pa gabalu braucējus sveicina košais «Liepkalnu» zīmols igauņu valodā — «Pärnamäed». Uz mirkli piestāt kafijas vai pusdienu pauzei aicina jauka, tikko ceptas maizes smaržas piepildīta «Liepkalnu» maiznīca – kafejnīca – veikals. Jaunbūvētā ēka Igaunijā atvērta šogad — 5. janvārī.

Latvijā populārā maizes un konditorejas ražošanas uzņēmuma «Liepkalni» īpašnieks Dagnis Čākurs informē, ka jaunā ražotne Igaunijā sākotnēji strādās tikai vienā maiņā. «Sāksim cept produkciju sākumā tikai šim konkrētajam veikalam, tad tālāk domāsim un gādāsim arī par plašāka produkcijas klāsta ražošanu mazumtirgotājiem Igaunijā, kuriem līdz šim savu produkciju piegādājām no ceptuves Latvijā,» tā atzīst Dagnis Čākurs. Viņš vēl piebilst: «Mūsu uzņēmuma darbības stratēģija ir: būt maksimāli tuvāk savam pircējam, veidot vairākas ceptuves reģionos, lai samazinātu ceļu no krāsns līdz pircējam un lai piegādātu veikaliem pēc iespējas svaigāku maizi.»

«Liepkalnu» garšīgo rupjmaizi un daudzus citus pircēju iecienītus un pieprasītus gardumus pašlaik cep jau četrās ceptuvēs Latvijā: Rūjienā, Valmierā, Pļaviņu novada «Liepsalās» Rīgas – Daugavpils šosejas malā, kā arī vēl Pierīgā — tirdzniecības centrā «A7», kas atrodas Rīgas – Bauskas šosejas malā. Ar jauno gadu nu šīm pašmāju ceptuvēm pievienojas arī  maiznīca Igaunijā, kas arī atrodas stratēģiski izdevīgā un no biznesa viedokļa pareizā vietā. Jaunajā maiznīcā – kafejnīcā – veikalā pircēji var iegādāties konditorejas gardumus, dažāda veida saldās maizītes, kūciņas, pīrādziņus, nobaudīt sātīgo un veselīgo «Liepkalnu» maizes kvasu, kas izgatavots pēc unikālas tehnoloģijas no mūsu «Sevišķās» rupjmaizes. Pieejama kafija un citi atspirdzinoši dzērieni uz vietas vai arī līdzi nešanai kopā ar garšīgu maltīti un uzkodām.  Jaunās maiznīcas mērķis ir piedāvāt katram šosejas Rīga – Tallina autobraucējam, Pērnavas iedzīvotājam vai tūristam iespēju baudīt tikko ceptu «Liepkalnu» rupjmaizi un arī plašo konditorejas sortimentu.

«Liepkalnu» meistari apmeklētājiem piedāvā izjust saldo maizīšu cepšanas un rupjmaizes tapšanas procesu. Ražošanai pakāpeniski paplašinoties, strādājam pie komandas izveides. Darbam jaunajā ceptuvē – veikalā – kafejnīcā Igaunijā meklējam maizniekus, konditorus, konditora palīgus, pārdevējus un viesmīļus, kā arī pavārus un virtuves darbiniekus. Pārdevējiem un viesmīļiem vēlamas igauņu valodas zināšanas.

Jaunās maiznīcas – kafejnīcas – veikala izveidē ieguldīts ap diviem miljoniem eiro. Līdz ar ražotnes, veikala un kafejnīcas atvēršanu uzņēmums Igaunijā plāno kāpināt realizācijas apmērus. To izdosies panākt, gan realizējot Igaunijas ražotnē saražoto produkciju uz vietas, gan arī mērķtiecīgi attīstot vairumtirdzniecību Tallinas un Pērnavas reģionos.

«Pärnamäed» (Liepkalni) maize tiek cepta uz vietas, ievērojot senās «Liepkalnu» maizes cepšanas tradīcijas un receptes. Tās maizei piedod savas garšas nianses. Galvenais meistarstiķis ir rupjmaize, kuras gatavošana ilgst līdz pat 30 stundām. Pircēji maiznīcā var iegādāties vairāku veidu rupjmaizi, tāpat uz vietas tiek cepta arī saldskābmaize, baltmaize, dažādas graudu maizes un citi gardumi. Našķu mīļiem plašā izvēlē ir pieejami cepumi, smalkmaizītes, pīrādziņi, kūkas, tortes.

Prieku par maiznīcas atvēršanu neslēpj arī pats «Liepkalnu» vadītājs Dagnis Čākurs: «Esam gandarīti vērt durvis maiznīcai «Liepkalni» pie Pērnavas. Mūsu mērķis, atverot ražotni un tirgotavu Igaunijā, ir aktīvi un mūsdienīgi popularizēt latviskās maizes cepšanas tradīcijas, īpaši jau «Liepkalnu» atšķirīgās garšas nianses un ar rokām radītos smalkos meistarstiķus, kā arī ikdienā un svētkos būt iespējami tuvāk pircējam Igaunijā ar siltu, tikko no krāsns ņemtu maizi. Novēlu katram pircējam atrast savu gardumu no mūsu plašā produkcijas klāsta. Gaidām ciemos!»

LAIPNI LŪGTI. «Liepkalnu» jaunā ražotne un tirgotava pie Pērnavas — šosejas Rīga – Tallina ceļmalā. Publicitātes foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru