Jaunie pavāri un konditori — uzņēmēju pamanīti

- 28.Decembris, 2016
Izglītība
Laikrakstā

Īsi pirms Ziemassvētkiem kvalifikācijas apliecības arodizglītības programmā «Ēdināšanas pakalpojumi» ar kvalifikāciju pavārs vai konditors saņēma desmit Valmieras tehnikuma audzēkņi. Gala noslēguma darbos gatavojot savai izglītības programmai atbilstošus ēdienus, jaunieši saņēma atzīmes, kas nav zemākas par septiņām ballēm.

Par to, ka šie jaunieši ir izvēlējušies profesiju, kas viņiem patiešām patīk, liecina fakts, ka lielākajai daļai audzēkņu pēc skolas pabeigšanas ir piedāvāts darbs izvēlētajā nozarē. To, ka šiem absolventiem ēdienu gatavošana ir sirdslieta, skolā varēja pamanīt jau mācību sākumā. Izrādītā interese un iniciatīva ļāva viņiem apgūt ne tikai programmā paredzēto, bet uzzināt un izmēģināt arī jaunas ēdienu un to pagatavošanas tehnikas.

Pašlaik Valmieras tehnikumā notiek ziemas uzņemšana gan pavāra, gan konditora profesijā. Lai varētu tās apgūt, jaunietim jābūt no 17 līdz 29 gadu vecumā. Mācību ilgums ir 10 mēneši, un to laikā audzēkņiem ir iespēja saņemt stipendiju, doties ekskursijās, mācīties modernā vidē, apmeklēt profesionāļu seminārus un iziet praksi.

Ziemas uzņemšana notiek septiņās dažādās programmās. Daļai no programmām mācības sāksies jau janvārī, daļai — februārī, tāpēc notiek aktīva jauno audzēkņu uzņemšana. Plašāka informācija Valmieras tehnikuma mājaslapā www.valmierastehnikums.lv

JAUNO KONDITORU — tehnikuma absolventu eksāmena darbi.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru