Dzīvot un ēst garšīgi

- 10.Oktobris, 2017
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Ķoņu dzirnavu saimniece Mirdza Čākure piektdien bija visai nevaļīga — jāplāno, kā saklāt galdus 180 personām, sadarbības partnera Kunturi darbiniekiem, tāpēc par pēdējiem jaunumiem dzirnavās šoreiz stāstīja VITA MELBĀRDE:

— Īstenojies kopīgi izsapņots sapnis atvērt restorānu — vasarā tas bija diezgan neiespējami, jo jāuzņem daudz dažādu ekskursantu un nometņu, kā arī kāzas un cita veida banketi.

Es dzirnavās vadu vakarēšanas pasākumus, reizēm arī kāzas un dažādus saviesīgus sarīkojumus, vēl man bija uzticēts vadīt restorāna atklāšanas notikumu 21. septembrī. Turpmāk doma ir reizi mēnesī vai varbūt biežāk, kad ierodas lielāka kompānija, Ķoņu dzirnavas veidot kā muzikālu restorānu, kurā vai nu es uzdziedu kopā ar kādu muzikālu kolēģi, vai tiek uzaicināts pamuzicēt kāds viesis. Idejas vēl ir atvērtas un tiek apaudzētas, lai cilvēkiem būtu interesanti. Restorāns darbojas ceturtdienās un piektdienās no sešiem vakarā līdz pēdējam apmeklētājam, tā ka brauciet ciemos — vediet draugus, radus, paziņas, taču dzīvā mūzika skanēs ne katru reizi. Muzikantu sastāvi gan būs nelieli, jo lielajiem te nav kur izvērsties. Šobrīd daudzi vēl domā, ka dziedu kāzās, bet biežāk gan es tās vadu, kaut arī to vairs negribu, jo man vairāk patīk vakarēšanas pasākumi no sirds uz sirdi. Varbūt kādreiz tiks paaicināts Enriko Plivčs, ar kuru kopā veidojām koncertprogrammu Ziemassvētkiem. Tolaik jau mazliet pamēģinājām, kā ir restorāna vakaros, bet pieteicās diezgan lielas kompānijas ap 100 cilvēkiem, kas brauca kā uz Ziemassvētku koncertiem, kuru pievienotā vērtība bija saklāts galds. Šoreiz sanāks otrādi —  ar pamatideju restorāns pievienotā vērtība būs mūzika vai vakara viesis.

Cik viesus tas varēs uzņemt?

Atklāšanā bija saklāta arī kamīnzāle un bijām gatavi uzņemt 60 — 65 viesus, lai tie nebūtu saspiesti cits pie cita, jo pārāk pārblīvēts vairs nav skaisti. Bija iespējams degustēt Gunas Ķiberes izslavēto ķirbju torti, kuras recepte grāmatas 100 kūkas un 1 svecīte balsojumā atrodas 16. vietā, bet atklāšanas ēdienkartē torte bija tikai pievienotā vērtība pīlei, cūkgaļai un sagaidīšanas galda ekselentajām uzkodām. Bija piedāvājums arī bērniem — frī kartupeļi ar kečupu un mazo vistas gaļas karbonādīti. Kopīgi sadziedājām spēka dziesmas, arī šodien kopā ar Egīlu Līsmani uzstāsimies palielai kompānijai.

JUDĪTE BIRKAVA — Ķoņu dzirnavu universālais kareivis, kā viņu raksturo Vita Melbārde. Ārijas Romanovskas foto

Komentāri
Pievienot komentāru