Dželato top arī Trikātā

- 19.Jūlijs, 2016
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Trikātieši nu ir tādā kā privileģētā stāvoklī — pagaidām tikai viņu pagastā iespējams mieloties ar, manuprāt, visgaršīgāko saldējumu un vismaz šādā ziņā justies kā Itālijā.

RAISA JABLONSKA 15 gadus nostrādājusi Trikātas pienotavā, viņas izlolotie sieri vēl tagad sastopami veikalu plauktos, bet laiks gāja, daudz kas mainījās, vairāki uzņēmumā strādājošie tehnologi palika bez darba. Raisa nenolaida rokas un, visiem sagādājot pārsteigumu, nodibināja savu... šokolādes ražotni. Šo laimes hormonu veicinošo produkciju SIA «R Chocolate» pircējiem piedāvā tikai trešo gadu, bet tad atkal sekoja patīkams jaunums — Trikātā tiek ražots saldējums.

— Doma par saldējumu patiesībā bija jau sākumā. Man pašai tas ļoti garšo un gribējās arī citiem ko labu piedāvāt. Svarīgākais solis uz saldējuma ražošanu bija pareizās iekārtas izvēle, līdz ar to nācās pagaidīt, līdz atradām tādu, kas pilda vajadzīgās funkcijas, jo ne tikai laba recepte svarīga, bet arī tas, cik laba ir iekārta, kas saldējuma masu sasaldē, — skaidro Raisa.

Izdevās?

Vienmēr svarīgi zināt, kas garšos pircējiem. Tāpēc, sākot saldējumu ražot, to nesteidzāmies tirgot, bet devām degustēt. Taču gaume izrādījās ļoti atšķirīga, un beigās uzticējos savai septiņgadīgajai meitai.

Sākām ar vaniļas saldējumu, lai dabūtu labu pamatu. Atvedu pirmo saldējumu mājās, meita nogaršoja, teica — garšīgs, bet vairāk neēda. Sapratu, ka jātaisa nākamā porcija. Atvedu mājās, meita nogaršoja, atkal teica, ka labs, bet neēda, un tikai, kad atvedu trešo porciju, ēda bez apstājas un lūdza atvest vēl. Sapratu — ir īstais. Arī šokolādes ražošanā balstījos uz bērnu viedokli, viņi ir visīstākie eksperti. Pieaugušajiem ar laiku garšas sajūtas mainās. Prasa, lai uztaisu tādu saldējumu, kāds bija agrāk, bet, kādam tam jābūt, nespēj paskaidrot. Varbūt tā vienkārši ir nostalģija pēc bērnības?

Man pašai ļoti interesanti sanāca ar pistāciju saldējumu. Pirms gadiem Itālijā man tas neiegaršojās, bet viena no manām darbiniecēm ieteica noteikti tādu ražot. Uztaisījām, un tagad šis saldējums ir viens no maniem mīļākajiem.

Nesen pasākumā «Kaimiņu būšana» jūsu saldējumu varēja nogaršot lielāks cilvēku vairums. Kādas bija novadnieku atsauksmes?

Vērtējums bija labs, paldies viņiem. Protams, visiem nav vienāda garšas izjūta, vienam gribas saldāku, otram mazāk saldu, un to, ko prasīja, arī piedāvājām. Visi bija pārsteigti, ka saldējums ir tik garšīgs. Pozitīvais rādītājs bija, ka cilvēki nepirka pa vienam saldējumam, bet nāca atkal un atkal.

NAV ŠAUBU, ka uzņēmīgās Raisas Jablonskas (attēlā) ražotais saldējums, tāpat kā šokolāde, iekaros ne vienu vien tirgu. Jāņa Līgata foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru