Dienas notikums — cepumu cepšana

- 2.Jūnijs, 2015
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Biedrības «Kristīgais žēlsirdības centrs» zupas virtuvē pie bērniem nesen viesojās Kocēnu novada z/s «Kaņepītes» saimniece DITA MITNIČUKA, kas labdarības virtuvei sponsorēja visus nepieciešamos produktus veselīgu cepumu cepšanai.

«Mēs saimniecībā nodarbojamies ar bioloģisko lauksaimniecību. Audzējam graudaugus, no kuriem paši savās dzirnavās iegūstam miltus, putraimus, grūbas un pārslas,» iepazīstoties ar biedrības Dienas centra bērniem, pastāstīja Dita. Viņa arī sanākušos informēja, kādēļ jāizvēlas bioloģiski audzētie produkti un kam tas ir svarīgi. «Pirmkārt — mūsu nākotnei, lai uzturā neienāktu ķīmija, kas atstāj nevēlamas sekas ikviena cilvēka veselībā. Otrkārt — jāsaglabā ekosistēma un pēc iespējas vairāk jāgādā, lai ķīmija nebojā dabu un vidi, kurā dzīvojam.»

Pēc nodarbības ievadsarunām bērni sadalījās divās darba grupās un izlozēja, no kādiem z/s «Kaņepītes» miltiem viņi gatavos smilšu cepumu mīklu. Vieniem tika griķu milti, otriem — pilngraudu kviešu milti.

DARBA PROCESĀ.  Z/s «Kaņepītes» saimniece Dita Mitničuka un viens no viņas čaklajiem palīgiem.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru