Būs jāpaciešas trīs gadus!

26.Janvāris, 2018
Laikrakstā

Tā sola Valmiermuižas alus saimnieks AIGARS RUŅĢIS, stāstot par lietām, kuras viņš kopā ar savu saimi iecerējis realizēt, sākot apgūt pērn no viena gala jau dažas izremontētās velvēto pagrabu telpas zem lielās Valmiermuižas klēts. Abi pazemē izstaigājām jau gatavās telpas tieši dienā, kad Valmiermuižā notika pērnā gada pēdējais tirdziņš Ar Gardu Muti.

Pagrabi zem visas klēts, tā ir kolosāla iespēja izvērsties...

Jā, esam jau sākuši no viena gala remontēt, un dažas telpas jau gatavas. Mums ir vīzija, ko šobrīd pamazām sākam realizēt — iekārtot ozolkoka mucu pagrabu, kurā mēs vairākus gadus izturētu mūsu degalu. Līdzīgi, kā to iztur Normandijā, lai gatavotu kalvadosu*, līdzīgi, kā to iztur Skotijā, lai gatavotu augstas kvalitātes viskiju, lai iegūtu vēl bagātāku garšu buķeti. Mums ir plāns klēts pagrabā mūsu degalu sapildīt ozolkoka mucās, izturēt trīs gadus un tad to kā ļoti smalku delikatesi, kas būtu tikpat augsti cienījama kā smalkākie importētie konjaki, viskiji vai kalvadosi, pasniegt pie maltītēm. Šobrīd telpu jau esam sagatavojuši, plānojam nākamā gada (nu jau šī gada — G.V.) laikā iepildīt pirmās mucas. Un tad ir jābruņojas ar pacietību un vismaz trīs gadus jāgaida, lai mucas degalum iedod to interesanto garšu. Tad tas varētu būt ļoti smalks dzēriens baudīšanai pirms maltītes vai pēc maltītes, varbūt arī vakaros to varētu baudīt.

TE BŪS MŪSU GARŠU LABORATORIJA! Aigars Ruņģis pie mucām, kurās gadu gaitā taps ļoti interesantas garšas Valmiermuižas degalum.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru