Ar pašceptu maizi somā — uz pasaules jumtu

- 24.Jūlijs, 2014
Viesis
Laikrakstā

Pasaule ir tieši tik tālu vai tuvu, cik pašam, kā mazajam Sprīdītim, pietiek drosmes, uzņēmības un arī izturības tajā doties. Rūjieniete INDRA PUĶĪTE tālus, pat ļoti tālus, arī bīstamus ceļus un augstkalnu takas mēro jau 18 gadus. Atgriežoties Rūjienā, viņa savas ceļojumu piezīmes un fotogrāfijas regulāri publicē laikrakstā «Rūjienas Vēstnesis», labprāt atsaucas aicinājumam dažādās auditorijās dalīties svešumā redzētajā. Vēl — Indra cep maizi, kūciņas, bet ne tortes, jo pašai tās ne īpaši garšo, reizi pa reizei pēc pašas izjūtām uzmeistaro arī citus gardumus.

Vecmāmiņas gēns

Mazajā koka namiņā Rūjienā, Ķieģeļu ielā, verot durvis uz Indras dzīvokli, pirmajā brīdi patīkami pārsteidz un priecē tā krāsu salikumi – dominē daudz silti dzelteno un maigi zaļo toņu. Nelielā virtuvītē kārdinoši smaržo tikko ceptā maize. Mājas māte  ienācējus pacienā ar sablendētu rabarberu – banānu kokteili. Klāj galdu istabā un aicina nobaudīt, kāds tad sanācis rīta cepums. Tam virsū viņa mudina uzziest pašas pagatavoto zaļo vitamīnu ķauzīti. Gardi!

INDRA PUĶĪTE.Jāņa Līgata foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru