Alus brūža Maestro

3.Marts, 2017
Laikrakstā

KĀRLIS ZĀLĪTIS, alus meistars no Bauskas, ir vecākais un pazīstamākais šīs jomas profesionālis visā Latvijā, pērn viņa garumgarais dzīves un darba gājums — jo sirmajam vīram, kurš joprojām strādā alus darītavā Bauskas alus, rit jau deviņdesmit pirmais gads — fiksēts žurnālista Viļņa Auzāna grāmatā Sirds pareizajā pusē. Man bija iespēja ar Kārli Zālīti dažas minūtes aprunāties aci pret aci nesen Dikļu pilī, kur viņš bija goda viesis Latvijas Alus Gada balvas pasniegšanas ceremonijā. Saruna, protams, par alu.

Atļaušos jūs saukt par alus brūvēšanas patriarhu Latvijā, alus — tā taču visa jūsu dzīve! No cik gadu vecuma jau esat pie alus brūvēšanas klāt?

No cik — to grūti pateikt, taču strādāt sāku 1952. gadā. Sanāk, ka 65 gadus jau šo darbu daru, no tiem 35 gadi saistīti ar Bauskas alu.

Cik tad vilcienu sastāvi ar alu pa šiem gadiem izvārīti? Domāju, tas būtu apkārt ekvatoram...

Var jau būt (Smaida).

Kas no jūsu jaunākajiem brūvējumiem pašam vairāk palicis prātā? Man, piemēram, vairāk tīk saldāki ali, un viens no labākajiem, ko pēdējā laikā izdevies atrast, ir Bauskas tumšais PREMIUM.

Jā, tas ir manējais.

KĀRLIS ZĀLĪTIS


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru