19. Septembris, 2018
Vārda dienu svin: Verners, Muntis

Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis uzsāk pavārkursu tūri pa Latvijas skolām; starts – Valmieras Valsts ģimnāzijā

Reģistrēties, lai varētu balsot
 

Lai veicinātu Latvijas skolēnu izpratni par sabalansētu uzturu, kā arī parādītu to, ka ēst gatavošana var būt vienkārša, savukārt veselīgs uzturs – garšīgs, Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis uzsāk bezmaksas pavārkursu tūri pa Latvijas skolām. Tūres atklāšana un pirmā ēst gatavošanas meistarklase notiks 5. martā plkst. 11:20 Valmieras Valsts ģimnāzijā, kas vienlaikus ir arī Normunda absolvētā skola. Pavārkursu laikā Aikāgaršo šefpavārs 7. un 8. klases skolēniem mācīs gatavot veselīgu un gardu ēdienu, tādējādi ar atraktīvu uzdevumu palīdzību rosinot jauno valmieriešu interesi par veselīgiem produktiem un to priekšrocībām.

Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis uzsāk pavārkursu tūri pa Latvijas skolām;  starts – Valmieras Valsts ģimnāzijā

Šobrīd Aikāgaršo šefpavāra Normunda Baranovska vadītajām ēst gatavošanas meistarklasēm jau pieteikušās vairāk nekā 70 skolas no visas Latvijas. Visbiežāk šefpavāru pie sevis vēlas redzēt skolēni no Rīgas un Pierīgas – Salaspils, Ikšķiles, Garkalnes, Olaines, u.c. Tāpat aktīvu interesi par veselīgu uztura meistarklasēm izrāda jaunieši no citu Latvijas reģionu pilsētām – Liepājas, Cēsīm, Priekules, Vidagas, Kuldīgas, Bauskas un citiem.

Kā liecina konkursa pieteikuma anketās norādītā informācija, Latvijas jaunieši ir īsti saldummīļi – visbiežāk skolēni kopā ar Normundu vēlas pagatavot kādu no saldajiem ēdieniem. Tieši tāpēc meistarklases Aikāgaršo pavāram būs īsts izaicinājums – viņa uzdevums būs parādīt skolēniem, ka arī saldie ēdieni var būt veselīgi, ja vien atbilstoši pagatavoti. Tāpat kopā ar Aikāgaršo jaunieši vēlas iemācīties gatavot arī netradicionālus ēdienus – lazanju, suši, gaspačo zupu, u.c. Turklāt skolēni izrāda interesi ne tikai par jaunām receptēm un veselīga ēdina pagatavošanas prasmēm, bet arī labprāt vēlētos apgūt, piemēram, plāno pankūku gaisā mešanas iemaņas un trenēt savu veiklību dārzeņu sagriešanā, lai ar virtuves nazi spētu rīkoties kā īsti šefpavāri.

”Jau šobrīd ar nepacietību gaidu tikšanos ar Latvijas skolēniem, lai meistarklasē jauniešiem parādītu, ka veselīgs ēdiens var būt arī garšīgs un ātri pagatavojams. Tāpat esmu pārliecināts, ka arī es pats varēšu ļoti daudz ko iemācīties no jauniešiem – gan katra reģiona skolēnu iecienītāko ēdienu receptes, gan novada tradicionālos ēšanas paradumus, kas pavisam noteikti atšķiras no rīdzinieku ēdienkartes,” saka Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis.

Aikāgaršo šefpavāra meistarklasēm aicināti pieteikties 6. – 8. klašu skolēni, līdz pat 15. martam  aizpildot anketu Rimi mājas lapā Aikāgaršo sadaļā www.rimi.lv/aikagarso. Tajā nepieciešams norādīt, kāpēc skolēni vēlas piedalīties Aikāgaršo veselīga uztura meistarklasēs, kā arī pievienot nelielu aprakstu ar ēdienu, kuru jaunieši vēlētos pagatavot kopā ar šefpavāru. Pie tiem skolu jauniešiem, kuri būs sagatavojuši visinteresantākos pieteikumus, viesosies Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis, lai klātienē kopā ar skolēniem gatavotu veselīgus gardumus un dalītos padomos, kā uzturā iekļaut sabalansētas un pilnvērtīgas maltītes. Ēst gatavošanas apmācības plānotas notiks mājturības stundu ietvaros visa mācību gada garumā un būs noderīgas kā meitenēm, tā puišiem.

 

"Liesma" sociālajos tīklos

twitterfacebookfacebook

eLiesma jautā

Vai plānojat piedalīties 13. Saeimas vēlēšanās?:

Ziņu arhīvs

 
 
P O T C P S S
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 

Partneri